Roos van den Broek

Veelgestelde vragen

×

Veelgestelde vragen

Wat is stemcoaching?

Tijdens stemcoaching krijg je persoonlijke 1op1 begeleiding om aan je stem te werken. Dit kan zijn omdat je klachten ervaart of ergens beter in wilt worden. Kijk bij het kopje “herken je dit” voor de meest voorkomende klachten.

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van stemproblemen?

De grootste oorzaken van stemproblemen zijn verkeerd stemgebruik, overbelasting of uitblijvend herstel na ziekte.

Hoe kan ik mijn stem gezond houden?

Je stem gezond houden is net als iedere andere gewoonte. Je zult het vaak moeten herhalen. Het is ook goed te vergelijken met sporten. Regelmatige training maakt de stembanden sterker en belastbaarder. Hierbij is afwisselen met rust en ontspanning belangrijk. Een gezonde stem is helder en herstelt zich binnen een week na overbelasting zoals bij een feestje, optreden en uren lang spreken.

Download het gratis e-book om meer te leren over gezond stemgebruik of klik hier om blogs te lezen.

Hoe kan ik mijn stem verbeteren voor het spreken in het openbaar?

De eerste stap die je kunt zetten om je spreken in het openbaar te verbeteren is feedback vragen aan anderen en jezelf filmen. Zo leer je jezelf observeren. Wat valt je allemaal op? Denk aan lage ademhaling, juiste houding en articulatie of bijvoorbeeld de draagkracht van je stem. Hoe komt je boodschap over? Heb je veel stopwoordjes?

Welke ademhalingstechnieken kan ik gebruiken om mijn stem te versterken?

Een lage ademhaling vanuit je buik is het beste voor je stem. Je hebt zo meer controle over je stem en zult minder snel forceren.

Kan stemcoaching helpen bij het verminderen van mijn accent?

Stemcoaching kan je inderdaad helpen bij het verminderen van je accent maar dit kost tijd. Ga ook na waarom je het wilt verminderen. Wil je graag sparren? Stuur dan even een berichtje, ik denk graag met je mee.

Hoe kan ik mijn stem gebruiken om mijn boodschap over te brengen?

De manier waarop je je stem gebruikt kan je boodschap versterken of juist afzwakken. Variatie is het sleutelwoord. Breng variatie in de zinslengte, melodie, intonatie en gebruik van adempauzes.

Hoe kan ik mijn stem gebruiken om mezelf te presenteren?

Je stemgebruik trainen kan je veel zelfvertrouwen geven tijdens het presenteren en je spreekangst verminderen. Je leert wat wel en niet werkt en hoe je jouw unieke spreekstijl kunt inzetten. Neem contact op voor meer informatie.

Hoe lang duurt een stemcoaching traject?

De duur van een stemcoaching traject hangt af van wat jij nodig hebt. Bij stemproblemen zijn er vaak meerdere onderwerpen en vaardigheden die voorbij komen. Is er een heel specifiek onderwerp waar je beter in wilt worden of ben je heel goed in zelfstandig trainen dan is het stemcoaching traject van 4-6 maanden geschikt (6 sessies). Meestal duurt het traject 6-8 maanden (10 sessies).

Wat zijn jouw tarieven?

Kijk voor de tarieven van voice-over diensten op de voice-over pagina.

Wat zijn de tarieven voor incompany training?

Dit verschilt erg per bedrijf, locatie, invulling van de training, aantal deelnemers.

Kan ik ook een stemcoachsessie cadeau doen?

Wat een leuke vraag! Ja, ik heb een cadeaubon voor een sessie stemcoaching beschikbaar. De cadeaubon kost €95,- en wordt geleverd met een digitale voucher die je kunt versturen of printen om aan desbetreffende persoon te geven. De bon omvat een 90 minuten durende één-op-één stemcoaching sessie incl. trainingsmateriaal.

Tijdens de sessie krijgt diegene professioneel advies en een aantal leuke oefeningen om uit te proberen. Het doel van de sessie is om bewustwording te creëren rondom de stem, spraak en presentatie (afhankelijk van persoonlijke vragen) en om meteen resultaten te zien.

Graag bestellen? Stuur een mailtje naar info@vandenbroekstemcoaching.nl

Geef je ook trainingen op inschrijving?

De trainingen op inschrijving komen eraan! Dit najaar zal de inschrijving nog van start gaan. Tijdens de training staat gezond stemgebruik centraal. Een tweedaagse training waar je alle ins en outs leert over hoe je je stem gezond kunt houden, klachten kunt oplossen en kunt voorkomen.
Wil je graag meer informatie of op de hoogte gehouden worden? Stuur een appje of een mailtje naar info@vandenbroekstemcoaching.nl

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Ik sta je graag te woord.

Neem contact op

Klantervaringen

Klanten aan het woord

[trustindex no-registration=google]