Roos van den Broek

Veelgestelde vragen

×

Veelgestelde vragen

Wat is stemcoaching?

Tijdens stemcoaching krijg je persoonlijke 1op1 begeleiding om aan je stem te werken. Dit kan zijn omdat je klachten ervaart of ergens beter in wilt worden. Kijk bij het kopje “herken je dit” voor de meest voorkomende klachten.

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van stemproblemen?

De grootste oorzaken van stemproblemen zijn verkeerd stemgebruik, overbelasting of uitblijvend herstel na ziekte.

Hoe kan ik mijn stem gezond houden?

Je stem gezond houden is net als iedere andere gewoonte. Je zult het vaak moeten herhalen. Het is ook goed te vergelijken met sporten. Regelmatige training maakt de stembanden sterker en belastbaarder. Hierbij is afwisselen met rust en ontspanning belangrijk. Een gezonde stem is helder en herstelt zich binnen een week na overbelasting zoals bij een feestje, optreden en uren lang spreken.

Download het gratis e-book om meer te leren over gezond stemgebruik of klik hier om blogs te lezen.

Hoe kan ik mijn stem verbeteren voor het spreken in het openbaar?

De eerste stap die je kunt zetten om je spreken in het openbaar te verbeteren is feedback vragen aan anderen en jezelf filmen. Zo leer je jezelf observeren. Wat valt je allemaal op? Denk aan lage ademhaling, juiste houding en articulatie of bijvoorbeeld de draagkracht van je stem. Hoe komt je boodschap over? Heb je veel stopwoordjes?

Welke ademhalingstechnieken kan ik gebruiken om mijn stem te versterken?

Een lage ademhaling vanuit je buik is het beste voor je stem. Je hebt zo meer controle over je stem en zult minder snel forceren.

Kan stemcoaching helpen bij het verminderen van mijn accent?

Stemcoaching kan je inderdaad helpen bij het verminderen van je accent maar dit kost tijd. Ga ook na waarom je het wilt verminderen. Wil je graag sparren? Stuur dan even een berichtje, ik denk graag met je mee.

Hoe kan ik mijn stem gebruiken om mijn boodschap over te brengen?

De manier waarop je je stem gebruikt kan je boodschap versterken of juist afzwakken. Variatie is het sleutelwoord. Breng variatie in de zinslengte, melodie, intonatie en gebruik van adempauzes.

Hoe kan ik mijn stem gebruiken om mezelf te presenteren?

Je stemgebruik trainen kan je veel zelfvertrouwen geven tijdens het presenteren en je spreekangst verminderen. Je leert wat wel en niet werkt en hoe je jouw unieke spreekstijl kunt inzetten. Neem contact op voor meer informatie.

Hoe lang duurt een stemcoaching traject?

De duur van een stemcoaching traject hangt af van wat jij nodig hebt. Bij stemproblemen zijn er vaak meerdere onderwerpen en vaardigheden die voorbij komen. Is er een heel specifiek onderwerp waar je beter in wilt worden of ben je heel goed in zelfstandig trainen dan is het stemcoaching traject van 4-6 maanden geschikt (6 sessies). Meestal duurt het traject 6-8 maanden (10 sessies).

Wat zijn jouw tarieven?

Kijk voor de tarieven van voice-over diensten op de voice-over pagina.

Wat zijn de tarieven voor incompany training?

Dit verschilt erg per bedrijf, locatie, invulling van de training, aantal deelnemers.

Kan ik ook een stemcoachsessie cadeau doen?

Wat een leuke vraag! Ja, ik heb een cadeaubon voor een sessie stemcoaching beschikbaar. De cadeaubon kost €95,- en wordt geleverd met een digitale voucher die je kunt versturen of printen om aan desbetreffende persoon te geven. De bon omvat een 90 minuten durende één-op-één stemcoaching sessie incl. trainingsmateriaal.

Tijdens de sessie krijgt diegene professioneel advies en een aantal leuke oefeningen om uit te proberen. Het doel van de sessie is om bewustwording te creëren rondom de stem, spraak en presentatie (afhankelijk van persoonlijke vragen) en om meteen resultaten te zien.

Graag bestellen? Stuur een mailtje naar info@vandenbroekstemcoaching.nl

Geef je ook trainingen op inschrijving?

De trainingen op inschrijving komen eraan! Dit najaar zal de inschrijving nog van start gaan. Tijdens de training staat gezond stemgebruik centraal. Een tweedaagse training waar je alle ins en outs leert over hoe je je stem gezond kunt houden, klachten kunt oplossen en kunt voorkomen.
Wil je graag meer informatie of op de hoogte gehouden worden? Stuur een appje of een mailtje naar info@vandenbroekstemcoaching.nl

Andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Ik sta je graag te woord.

Neem contact op

Klantervaringen

Klanten aan het woord

Reboot Coaching
Reboot Coaching
2023-05-05
Wat een fijne ervaring hebben mijn team en ik met Roos gehad. Wij klopten bij Roos aan vanwege vragen over stemgebruik bij sporttrainingen. Bij het geven van de training overschreeuwden we onszelf en daar hielden we klachten aan over. Roos kwam langs en heeft ons door middel van diverse oefeningen en uitleg echt laten ervaren wat we anders kunnen doen. Dit werkt zoveel beter dan wanneer iemand er enkel over verteld! Roos heeft de gave om op zo'n manier contact te maken dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Juist bij sommige oefeningen die je bewust maken van je stemgebruik, is deze veiligheid nodig. Roos heeft alle kennis en kunde in huis, dit is merkbaar door de manier waarop zij ingaat op niet-geplande thema's en vragen die aan het licht komen. Echt een aanrader!
Alex Van Nifterik
Alex Van Nifterik
2023-05-03
Roos heeft op een enthousiaste en positieve manier mij enorm geholpen. Door meer bewust te zijn van mijn stem, ademhaling en houding merk ik dat ik meer ontspannen kan zingen en spreken. Thanks!!
Mark Vieregge
Mark Vieregge
2023-04-23
Ik had regelmatig last van een verkrampt gevoel in mijn keel. Dat ging gepaard met een dunner, zachter en hoger stemgeluid dan voor mij normaal is. Het leidde mij vooral af van wat ik wilde zeggen. In enkele sessies heeft Roos mij geleerd hoe ik de relevante spieren kan ontspannen. Dat heb ik nu onder controle en heb de klacht vrijwel niet meer. Ervaar je iets vergelijkbaars, dan is van den Broek coaching dus zeker aan te bevelen.
Stefan Meeren
Stefan Meeren
2022-01-13
In het onderwijs is je stem een belangrijk instrument. De afgelopen tijd merkte ik dat er op momenten meer spanning op mijn stem kwam waardoor ik mijn stem niet goed kon gebruiken. Roos heeft mij geholpen om mijn stem technisch beter te gebruiken waardoor ik meer ontspanning tijdens het spreken heb. Door goede aanwijzingen en begeleiding in ademhaling en lichaamshouding ben ik nu beter in staat mijn stem op de juiste manier te gebruiken. Bij Roos voel je je snel op je gemak waardoor je de schroom om oefeningen te doen snel kwijt bent.
sam elfvering
sam elfvering
2021-11-04
Ik heb erg prettig met Roos samengewerkt. Mede dankzij haar trainingen spreek ik nu met meer vertrouwen!
Nienke Trouwborst
Nienke Trouwborst
2021-07-19
Ik heb drie logopedie-sessies van een uur gehad bij Roos voor slikklachten, kaak- en keelspanning, waar ik zeer tevreden over ben. Roos is een erg prettig persoon in de omgang en daarnaast erg professioneel. Ik merkte dat zij een holistische benadering had, waarbij niet alleen naar de logopedische klachten werd gekeken, maar juist naar het hele plaatje. Dit was erg prettig en ik weet zeker dat dit mijn behandeling ten goede kwam. Roos is een soort van logopedist & psycholoog en één, iemand die naast je staat i.p.v. boven je.
Miriam van Kralingen
Miriam van Kralingen
2021-07-06
Ik heb Roos ingeschakeld vanwege mijn werk: ik praat veel en merkte dat ik steeds vaker mijn stem kwijtraakte, of last had. Binnen een paar afspraken heb ik veel beter mijn stem leren gebruiken én ontspannen. Ik wist niet eens dat dat kon. Roos is aardig en vrolijk, maar is niet bang je te zeggen wat je beter kunt doen. Ze helpt je op maat: geeft precies de juiste opdrachten in de juiste hoeveelheid en gaat mee met het tempo waarin je leert. Een traject bij Roos is zeker aan te bevelen, ook bij kleine problemen. Na dit traject geloof ik dat een goede stemcoach/logopedist je leven op heel veel vlakken beter kan maken. Ook op vlakken waar je dat nog niet wist. Het was het driedubbel en dwars waard.
Wilbert van den Brink
Wilbert van den Brink
2021-06-02
Roos is een hele fijne en goede Stemcoach. Ze heeft mij geholpen mijn stem beter onder controle krijgen. Denk bijvoorbeeld aan ademhaling en intonatie. Roos heeft me op een leuke en persoonlijke manier echt verder geholpen. Met veel meer controle ga ik nu elke pitch en presentatie aan. Absolute aanrader!